Blagdan Uskrsa u Dječjem vrtiću Drniš

- 18. travnja 2019.

Tjedan u Dječjem vrtiću Drniš protekao je u znaku priprema za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Mališani su se dobro pripremili najviše zahvaljujući svojim odgojiteljicama koje u planiranju odgojno-obrazovnog rada s djecom posebnu pozornost pridaju aktivnostima kojima je cilj očuvanje tradicijskih vrijednosti, vjerskih običaja i kulturne baštine našeg kraja.

U odgojnoj skupini ‘Leptirići’ odgojiteljice su koristile Uskrsne običaje kao poticaj za razvoj kreativnosti kod djece. Na jednostavan i  zanimljiv način djeca kroz igru i pjesme usvajaju vrijednosti vezane uz najveći kršćanski blagdan. Pokazali su da su jako marljivi, kreativni i uporni.

Ususret Uskrsu u skupini ‘Pčelice’ održana je zanimljiva aktivnost u dvorištu vrtića. Djeca su bila u potrazi za jajima koja je zeko sakrio po dvorištu.

Svojom spretnošću i brzinom djeca su lako odradila zadatak i sva jaja su završila u košarama. Slatkiši i figurice iz jaja razveselili su djecu u ovo predblagdansko vrijeme.

Održana je i svečanost obilježavanja blagdana Uskrsa pod nazivom: ‘Uskrs stiže, veselimo se svi!’

Djeca iz vrtićkih odgojnih skupina pjesmicama, recitacijama i igrokazima pokazala su kako se maleni raduju i vesele nadolazećem najvećem kršćanskom blagdanu. Za njih su šarene pisanice, zečići i košarice proljetnoga cvijeća simboli vezani za taj veliki dan.

Pjesmom i veseljem odzvanjao je vrtić, jer Uskrs je simbol života, radosti i veselja.

izvor: www.djecji-vrtic-drnis.hr


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background