Badanj i Siverić dobivaju novu, ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu

- 12. studenoga 2013.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je nastavak ‘Projekta modernizacije javne rasvjete na području grada Drniša’.


Na natječaj Fonda za sufinanciranje projekata energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete Grad Drniš javio se u lipnju ove godine.
Prve tzv. štednje žarulje počele su se postavljati koncem 2012., te početkom 2013. godine. Riječ je o 500 žarulja postavljenih u samom Drnišu.
Kako doznajemo u Gradskoj upravi Grada Drniša nastavak projekta predviđa 500 novih ekološki prihvatljivih i energetskih učinkovitih žarulja a sa kojima će biti zamijenjena javna rasvjeta u naseljima Badanj i Siverić, te u preostalom dijelu Drniša.
Ukupna vrijednost projekta je oko 1.900.000 kuna, od čega Fond sufinancira 78%, dok će preostali iznos osigurati Grad Drniš u svom proračunu.
Novom javnom rasvjetom uštedjeti će se oko od 50% električne energije u odnosu na sadašnju potrošnju postojećih rasvjetnih tijela u navedenim naseljima, a cijela bi se investicija vratila već za dvije godine.
Uz uštedu električne energije i veću energetsku efikasnosti, nove će svjetiljke zadovoljiti i zakonske norme po pitanju cestovne rasvjete i svjetlosnog onečišćenja CO2.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background