50 godina mature prve generacije drniške ekonomske škole

- 7. srpnja 2014.

U subotu 5- og srpnja 50 godina mature obilježila je prva generacija drniške ekonomske škole. Prozivka i okupljane je održano u srednjoj školi ” Ivana Meštrovića”. Od ukupno 86 maturanata koji su maturirali u školskoj godini 1963/64 odazvalo se njih ukupno 32. 16 ih je preminulo, dok su ostali opravdali svoj izostanak nemogućnošću dolaska na ovaj veliki jubilej prve generacije maturanata drniške srednje škole.

Foto: Nino Matić

U ime odbora za proslavu, Paško Kulušić je rekao kako mu je jako drago što su se okupili na ovoj velikoj obljetnici, zahvalio je svima onima koji nisu mogli doći a uputili su svoje pozdrave i dobre želje, svim profesorima i onima koji su omogućili ovo okupljanje. Istaknuo je također da je od 126 upisanih učenika maturiralo njih 86 što govori da je u to vrijeme bilo puno teže završiti srednjoškolsko obrazovanje nego što je to slučaj danas. Poželio je svima zajedno da se ponovno okupe i iduće godine na još jednom okupljanju ove generacije.

Prvu generaciju drniških maturanata pozdravio je i gradonačelnik Josip Begonja koji je čestitajući na 50 godina mature istaknuo današnje probleme s kojima se susreće drniška srednja škola, s nedovoljnim brojem djece u drniškoj srednjoj školi što se za njihovo vrijeme ne može reći. ” No unatoč svim problemima vi ste putokaz mlađima generacijama da se može uspjeti i postati uspješan kako u privatnom tako i školskom životu ali sve uz puno odricanja vlastitoga napornog rada”
I ravnatelj srednje škole ” Ivan Meštrović” Ivan Zeljko pozdravio je prvu generaciju maturanata i čestitao na njihovoj obljetnici, 50 godina mature.

Druženje maturanata generacije 1963/64 nastavljeno je ručkom u Roškom Slapu, vožnjom brodom i izletom po gornjem toku rijeke Krke, a što su im besplatno omogućili NP Krka i gradonačelnik Josip Begonja.

Foto: Nino Matić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background