20. obljetnica Oluje u Drnišu

- 4. kolovoza 2015.

Foto: Marija Lojić

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata kod spomen križa pri crkvi Gospe od Ružarija jutros je u Drnišu započelo obilježavanje 20. obljetnice Oluje i oslobođenja grada, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.
Uz izaslanstvo Grada Drniša predvođeno gradonačelnikom Josipom Begonjom vijence su položili i izaslanstva Gradskog vijeća, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, Policije, političkih stranaka, javnih ustanova i gradskih tvrtki.
Nakon polaganja vijenaca u župnoj crkvi Gospe od Ružarija pročitana su imena poginulih Drnišana, a potom je održana i sveta misa za domovinu.
Središnji program kojeg priprema Grad Drniš u suradnji s Gradskim muzejom, Pučkim otvorenim učilištem i Udrugom 142. brigade, odvijat će se na Poljani navečer. Program će započeti prikazivanjem dokumentarnog filma o 142. drniškoj brigadi Hrvatske vojske i ulasku u oslobođeni Drniš, a potom nastavljen nastupima zbora Neuma, klape Drniš i mladog benda Profesori. Završnica će biti veliki vatromet.
Čestitku u prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, svim građankama i građanima Grada Drniša uputio je gradonačelnik Josip Begonja, u kojoj kaže:

Dvadeset godina poslije s ponosom i zahvalnošću prisjećamo se veličanstvene pobjede u vojno-redarstvenoj akciji Oluja i svih onih koji su položili svoje živote za Hrvatsku, omogućili da se nakon dugogodišnjih dana progonstva vratimo na svoja ognjišta i danas živimo u slobodnoj i samostalnoj državi.

Svim građankama i građanima, a posebno hrvatskim braniteljima, uime Grada Drniša i svoje osobno, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, stoji u čestitki gradonačelnika Begonje.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background