Veliki udio oboljelih u broju testiranih, bolnički kapaciteti opterećeni

- 22. travnja 2021.

I dalje raste udio pozitivnih među testiranima

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 181 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije a testirano je 313 uzoraka što je gotovo udio od 60 posto.

Preminula je starija ženska osoba koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno  je 617 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 76 osoba, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 16 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2063 osobe.

Zbog i dalje rastućeg udjela pozitivnih na Covid-19 među testiranim građanima, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije odlučio je od ponedjeljka produljiti online nastavu za sve škole za još dva tjedna.

Danas je održana sjednica županijskog Stožera civilne zaštite na kojoj je raspravljena aktualna epidemiološka slika, Bolnički kapaciteti su već maksimalno opterećeni i u ovom trenutku je 80 posto, možda i više, kapaciteta zauzeto – poručio je načelnik Darko Dukić.

Stožer će pratiti situaciju i budu li mjere dale rezultat razmatrat će se mogućnost popuštanja, ali sada pozivaju sve građane na maksimalan oprez i izbjegavanje svih oblika većih druženja.

Među pozitivnima nalaze se sve dobne skupine i jasno je da su izvor širenja zaraze kućanstva, odnosno da je slika rezultat druženja.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian