Vidikovac na vrelu Cetine – nova turistička atrakcija Šibensko-kninske županije

- 12. veljače 2021.

Župan Goran Pauk sa suradnicima i načelnikom Općine Civljane Petrom Preočaninom, obišao je danas novoizgrađeni cikloturistički vidikovac s odmorištem Vrelo Cetine, u Civljanima, gdje je predstavljen ovaj uspješno završeni projekt vrijedan 482.801,25 kuna.

Vidikovac je izgrađen stotinjak metara iznad Vrela Cetine, hidrološkog spomenika prirode poznatog po svojoj iznimnoj dubini od oko 125 m, a koji se čestonaziva i „najljepšim okom Dalmacije“.

Cikloturistički vidikovac s odmorištem Vrelo Cetine tlocrtne površine 55 m2,  opremljen je servisnim stanicama za bicikle, stalkom za bicikle i biciklističkim klupama.

„Radi se o nastavku ulaganja u cikloturističku infrastrukturu; proteklih godina smo, u suradnji s Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije i Ministarstvom,označiliukupno 16 cikloturističkihstaza među kojima su ViaDinaris i cikloturistička staza  Putevima vrela Cetine,  a obje prolaze uz vidikovac. Realizacijom ovog projekta, koji je uskladu s Master planom razvoja turizma Šibensko-kninske županije,dodatno se valorizira i promovira cikloturizam, a što će značajno utjecati na rast turističkih dolazaka, zadovoljstvo gostiju te produljenje turističke sezone, posebice sada kad je Dinara proglašena parkom prirode.“kazao je župan Goran Pauk, nastavivši:

„Šibensko-kninska županija i Općina Kijevo još su 2010. godine sufinancirale izradu Stručne podloge za zaštitu Dinare, a koju je izradio Državni zavod za zaštitu prirode, čime smozapočeli proces zaštite ovog vrlo važnog područja. Proglašenjem parka prirode, ovo će područje dobiti priliku za razvoj u skladu s očuvanjem prirodnih i kulturnih vrijednosti, a znatno će se olakšati i pristup strukturnim fondovima Europske unije.“, kazao je župan Goran Pauk te zahvalio svima koji su dugi niz godina bili uključeni u ovaj projekt i koji su zaslužni za njegovu uspješnu realizaciju.

Ministarstvo turizma i sporta, iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture, sufinanciralo je ovaj projektu ukupnom iznosu od 304.164,78 kuna, a ostatak novca osigurala je Šibensko-kninska županija.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian