Vjenčanje u Drnišu u narodnoj nošnji – živjeli mladenci!

- 14. prosinca 2020.

Dvoje mladih ljudi iz Drniša prošle subote pred oltarom župne crkve Gospe od Ružarija i pred svjedocima, zavjetovali su se Bogu na vječnu ljubav i zajednički život u braku.

I nisu ni prvi, ni zadnji, ali su zato svakako neobični i originalni. I upravo time su privukli našu pozornost, te pobrali simpatije velikog dijela drniške javnosti.

U posljednje vrijeme vjenčanja su, naime, uglavnom slična. Mladenka blista u glamuroznoj raskošnoj vjenčanici, mladoženja ima svečano elegantno odijelo.

Kao i većina drugih mladenaca Iva Brakus i Mario Marin mogli su izabrati moderno svadbeno ruho no oni su za svoj poseban dan izabrali kotul, pregaču, đilet i sve ostalo što se ubraja u tradicionalnu narodnu nošnju!

Dana 12. 12. u 12 sati Iva je oduševila svojim izgledom obučena u haljinu sa košuljom i pregačom, crvenom seljačkom drniškom kapicom. U ruci je nosila buket sa jabukom i čuvarkućom, napravljen prema njenoj ideji u Cvjećarnici ‘Mak’ u Drnišu. I Mario je bio tradicionalno obučen, noseći đilet, pojas i kapu.

Krojačica i tkalja Dubravka Vlaić s Miljevaca autentične, ručno rađene narodne nošnje, sa puno ljubavi i pažnje za ovo nesvakidašnje vjenčanje, radila je mjesec dana.

– ‘Ovim poslom bavim se preko 12 godina i više puta sam radila slične narudžbe no uglavnom je bila riječ o ljudima koji su iz našeg kraja a žive vani negdje u svijetu. Držali smo se teme uz pokoju njihovu ideju i zaista je na kraju prekrasno ispalo’, – kazala nam je Dubravka.

Za svoje korona vjenčanje mladenci su i pozivnice imali u obliku drniškog pršuta, dok je vjenčana torta bila također obučena u narodnu nošnju.

Nas su oduševili svojim odabirom.

Mladencima želimo dug i sretan život, pun Božjeg blagoslova!


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian